Algemeen

Algemene informatie:
Machinefabriek Barten is gevestigd in Wijchen en is 50 jaar geleden opgericht als service verlenend bedrijf in de metaal. In eerste instantie gericht op de lokale markt en nu uitgegroeid tot allround toeleverancier in diverse branches met klanten door heel Nederland.
In deze 50 jaar heeft Machinefabriek Barten zich bewezen als stabiele en betrouwbare partner.
Ons team bestaat uit 25 personen waarvan de meeste in de productie werkzaam zijn. De organisatie kenmerkt zich door korte communicatielijnen.

Onderscheiden in de markt:
Machinefabriek Barten beheerst zowel het verspanen als ook constructiewerk. Door deze combinatie onderscheiden wij ons in de markt.
Naast verspanen en constructiewerk zijn wij ook actief in revisie, reparatie en onderhoud van mechanische systemen.
Gezien onze organisatie zijn wij flexibel en kunnen wij snel inspelen op de markt en wensen van onze klanten.

Klantenkring:
Machinefabriek Barten heeft een gevarieerde klantenkring en is in verschillende branches actief zoals, automotive, hijs-hef- middelen, grondverzet, machinebouw, offshore, milieutechniek, food.

Machinepark:
Door ons gevarieerde machinepark kunnen wij een diversiteit van (samengestelde) producten maken.
Het machinepark is up to date met onder andere CNC draaibanken, bewerkingscentra’s, diverse lasstations (met gecertificeerde lassers) en een lasrobot.

Engineering:
Machinefabriek Barten heeft een eigen engineeringafdeling. Nieuwe ontwerpen, aanpassingen aan bestaande tekeningen, etc. kunnen wij voor onze klanten uitvoeren.
Onze engineering werkt met zowel Solid Works 3D en AutoCad.


000